Smoke pipe with global hotel designer Carlo

Efter att ha varit väldigt spirituella och borttappade i hindu templet Sri Veeramakaliamman lämnar vi little india via Syed Alwi Road. Den går över i Jalan Sultan road och plötsligt befinner vi oss i little Arab district (aka Kampong Glam) istället (Singapores muslimska stadsdel). Här finns moskéer, halal mat och sheesa cafes, sheesha är ett annat ord för vattenpipa.

Äta är alltid lika spännande. Och starkt. Men huvudsakliga orsaken till att vi pallrat oss till Kampong Glam är ryktet om dessa vattenpipor. Och man förstår snabbt varför, Haji lane är en bilfri bakgata till den större huvudgatan Arab street. Här sitter man på färgglad puff på golvet och puffar färgglad tobak ur enorm vattenpipa. Man känner sig snabbt extremt nöjd med livet och Singapores pampiga skyline i bakgrund ger det hela en sjuk kontrast.  Kan inte fatta att jag bor här…

Vi förstår snabbt att det är en fight mellan det kafét vi sitter på och det som ligger lite längre ner på gatan. Det stör mitt nyfunna nirvana lite när en två meter lång egypter sitter rakt över gatan och drar djupa bloss på sin extra stora pipa och stirrar bistert på en. Som att det var mitt fel att det andra kaféet tagit hans kunder. Han påminner så mycket om en tjur när han trycker ut all rök genom näsborrarna att jag undrar om det var något annat i vår pipa än bara tobak?

Det var i alla fall på grund av denna dispyt som vi kom i kontakt med Carlo. Om egyptiska kaféägaren var en arg tjur så var Carlo en snäll, som satt i lysrören under sitt palmtak och bara observerade. Carlo är en italiensk hotelldesigner med hus i Rom, London, Thailand & Singapore. Barn i Tre olika världsdelar och fru i en fjärde. Det var länge sedan jag träffade en så intressant person. Vi rökte pipa och drog rövarhistorier i flera timmar. Han berättade om en trippelstorm i Saudiarabien (hagel, sand och regn) så att det singlade ner sandsnöbollar hårda som sten från himlen. Jag berättade om hur det är att segla Whitsunday Islands med urinvägsinfektion i cyclon. Han berättade om hur han en nyårsafton i Norge ätit rolig kaka som hans kockkompis gjort på ett speciellt sätt. Jag berättade om hur vi en gång för länge sen firade valborg med rolig kaka i Frankrike. Carlo vann dock, han hade sjuka historier från hela världen. Vänta bara tills jag är 50 bast Carlo!

Fick många värdefulla tips om vad man kan göra i Singapore från denna karaktär. Han var så inspirerande att vi fick springa vårt snabbaste på tobak påverkade spaghettiben för att hinna med sista tunnelbanan.

Carlo hävdade att om man puffar pipa i två timmar är det som att röka 60 cigaretter.

Såhär i efterhand känns det som den ultimata uppladdningen för “interaktiv sports day” som vi hade 09.00 dagen efter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: