Ida Lindblom och 9000 kineser

I söndags var jag och hälsade på Tjorven, hon lever och mår bra.
Efter cirka en vecka på hostel har hon nu flyttat in i block 16 på Nanyang Technological University. På campus bor inga exchange students, bara asiater (ca 9000) och nu Ida. Ingen från Linköping (eller någon annan från väst verkar det som) har lyckats få boende via universitet. Anton har sina egna teorier om att Ida betalat/flirtat/legat sig in. Bara Tjorven själv vet… här kommer i alla fall en hälsning:

“Hej!!

Monsun med spöregn åska och blixtar utanför fönstret. Ska snart gå och sova för första gången i mitt campusrum eller cell 16-3-252 som jag döpt om det till. Är ett helt fyrkantigt rum med två sängar av plast (ser ut som det småbarn har i deras säng om de skulle kissa på sig) och en stor möbel med skrivbord och bokhylla. Helt ok rum  och är inte olidligt varmt trots att jag inte har någon aircon, känner mig även säker med att det är ordentliga insektsskydd för alla fönster.  Min room-mate är från Malaysia men har inte pratat med henne ännu eftersom då jag kom in idag för första gången sa hon ”this time no good, talk to you next time”. Jag har två sim kort men ingen telefon än, min verkar låst då ska ringa och försöka lösa det eller skaffa mig en skittelefon.  Imorgon ska jag till Ikea så jag slipper sova med min handduk som täcke och alla kläder jag äger som kudde ;D.

//Ida “

Jag är lite avundsjuk på Ida som får uppleva så mycket kulturkrockar. Mina rumskamrater från Schweiz, Litauen och Norge känns med ens väldigt mainstream. Hon har redan blivit inbjuden att fira jul i Thailand med Malaysiska tjejens familj. Man sover tydligen på golvet, hon undra om vi gjorde det i Sverige också.

Känner mig dock lite orolig att släppa iväg henne själv på “We’re going clubbing – only 4 dollar for everything” event med alla dessa kineser. Men det gick bra i lördags när hon vid halv tre tiden kom hem från krogen och blir inbjuden att leka “jag har aldrig” med ett gäng från sin korridor. Förutom att nivån på “jag har aldrig”-frågorna var som att flytta 10 år bakåt i tiden och att hon kände sig lite uttittad som enda västerlänning.

Get used to it Tjorven – 10 months to go!

Bild

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: