Tittade ner i glaset sen upp i himlen och tänkte “DET HÄR HÄNDER JU INTE”

Det är lördag eftermiddag, jag ska precis vända mig om och åka 20 våningar upp i höghastighets hissen, då ropar hon på mig. Vinkar med pekfingret att jag ska komma tillbaka ut och så viskar hon med den där östeuropeiska dialekten “Sofie, you wanna come to a boat party with my friend?”. Med en finurlig blick säger hon sedan “It’s very private, only you can come and you have to behave”. Några snabba tankar flyger genom mitt huvud: “Hur bra känner jag den här tjejen?”, “Är det här farligt?”, “Hur fet är båten?”. Sen svarar jag med en lika finurlig blick “Yes” (lugn farmor, det är morgon nu och jag överlevde, tendens till huvudvärk dock).

Dresscode är smart casual, googlar “smart casual”, testar alla kläder jag har, blir jättevarm, duschar igen, googlar lite mer, tar tillslut den vita favoritklänningen, den känns varken smart eller casual. Jag får helt enkelt charma den här gruppen med svensk accent och discolever istället.

Ivana är givetvis skitsnygg, ser ut som hon är direkt hämtad från en yacht i St Tropez. På bussen förklarar hon att den här killen vi ska träffa är en vän till hennes vän (som också heter Ivana). Den andra Ivana pluggade här förra året och lärde känna honom, som enligt henne är “one of the good ones”. Och om en kroatisk tjej säger det, då ifrågasätter man inte. DJ Dhanesh som han kallas, är tydligen grundare till föreningen SingaporeUNI som  jag nämnt tidigare, nu har han tagit examen och jobbar heltid med att driva den. Vilket innebär att han känner allt och alla när det handlar om Singapores nattliv.

Vi står som två borttappade västerlänningar på ett taxitorg och väntar på denna legend som ska hämta upp oss i just en taxi. Snubben börjar med att komma 20 min sent, antar att det är ok om han fixar in mig på alla nattklubbar resten av året. Plötsligt tutar en taxi och jag öppnar bildörren,vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Där inne sitter värsta nallebjörnen. Hur trevlig som helst! Bara det faktum att han har en t-shirt med trycket “DJ’s need ❤ too” gör att jag gillar honom. Taxin tar oss till privata delen av Sentosa Harbour Front. Här får inte vem som helst vara, förstår jag när vi passerar tredje grinden.

En fantastisk hamn! Vattnet ligger som en spegel, pampiga hus lyser på andra sidan bukten, yachterna ligger som packade sillar och så är det helt tyst. Utom på en båt… Oj vad synd att det var den vi skulle till 🙂

En ganska söt indier (dra på trissor, dom jag träffat hittills har inte varit så attraktiva) vid namn Paras öppnar grinden och följer oss bort till båten. Vilken jävla båt sen, holy moly! Den tillhör en indisk tjej som jag tyvärr glömt namnet på. Med fanns också hennes pojkvän samt en till indisk tjej Arunima (behövde två drinkar innan jag ens vågade försöka uttala hennes namn, inte ens då gick det, så vi fick kalla henne Runi). Jag gillar de här människorna. De är indier och driver med sig själva, dricker bärs bättre än svenskar och älskar sin musik. Med tanke på att vi är i Singapores mest exklusiva hamn är stämningen väldigt avslappnad. Man märker snabbt att de har festat en del förut, kan vara det enda dom gör, fick ut att alla gått klart på universitetet, men inte så mycket mer. Paras är advokat och rolig. I allt han säger väver han in lite vad ska man säga typ politisk korrekthet. Men i takt med drinkarna minskar detta. Han diskuterar gärna samhällsproblem och älskar Enrique Inglesias (för att en mexikansk tjej en gång sa att han hade samma moves som Enrique). Vici jag hade behövt din support med häftiga juridiska termer på engelska (inte för att jag ens kan några på svenska).

Hade varit så upptagen med mitt smart casual problem att det inte fanns tid för middag. Vilket känns efter en rätt sportig GT. Försökte därför på ett diskret sätt äta så många chips jag bara kunde få i mig. Runi upptäckte dock detta och gav mig någon slags pannkaksrulle med kyckling och oidentifierade blad i – magiskt good! Runi har även lovat att ta med mig till det ställe som serverar den bästa sting ray i stan – mycket exalterad!

Både jag och Ivana kan hålla låda, jag var mitt allra roligaste. Vet inte hur jag lyckades med det, kanske pannkaksrullen. Berättar historien om “Sofie number 2” var på de ger mig ett nytt smeknamn: “Sofie Awesome”. Man kan väl säga att jag gillar det. Helt plötsligt dyker det upp en kille som påminner om Allan i The Hangover och en fransk full tjej. Fransk full tjej har ihop det med Paras, Rob (aka Allan) följde bara med. Dessa två drar säkert en halv flaska absolut vodka på 30 minuter. Sen dansar alla Kudoro på front deck tills hamnvakten kommer. “It’s not the music that’s to loud, it’s you people”. Det glömdes bort/ignorerades snabbt, på med mer dansa kudoro följt av Bollywood techno. Vi hade så kul ihop att vi nu är bjudna på Pharis systers bröllop i Indonesien i september. Festen tog slut när franska tjejen kastade upp hela sitt maginnehåll flera gånger om och Rob kastade sin plånbok över bord (Varför liksom?). Under allt detta drama high fiva jag och Ivana under bordet – vi framstod ju nu som bäst på fest.

Det hela slutade med att jag vid 02 när Ivana ville hem nästan följde med på bollywood club night med mina nya indiska homies. Ett tomt kontokort, sunt förnuft och oviljan att lämna Ivana själv gjorde att vi hoppade in i en taxi och åkte hem (bra va farmor?).

Nämnde att jag hållt på lite i festfixarbranchen på mitt hemuniversitet samt att min blogg fick 200 träffar första dagen (jag är överväldigad btw). Så nu ska jag jobba lite för SingaporeUNI. Så får jag lite inträden och vip-bord och sånt i utbyte.

Det här skulle ju bli en lugn termin… börja på judo, bli smart och smal osv.
Så blir man kompis med party djur nummer ett första veckan och praoelev på festföretag.
Shit happens when you party with Ivana, I guess.

Advertisements

3 thoughts on “Tittade ner i glaset sen upp i himlen och tänkte “DET HÄR HÄNDER JU INTE”

 1. Farmor says:

  Fantastiskt lilla F, du är redan i klass med din fars reseberättelser! Trodde dock inte att du omedlbart skulle anamma min uppmaning. “Att sköta sig, är att se till att man hinner med det roliga” (f.ö. knyckt från Margareta Krook). Blir dock inte orolig när jag vet att du berättar “allt” för mig på bloggen!

 2. Kefir says:

  Att du alltid lyckas! 🙂 inte avis, inte avis alls!

 3. sosinasia says:

  “Allt” – är en bra term. Lagom luddigt.

  Åhh svampen, du hade trivts här. Mycket olämpligt att testa om glasflaskor studsar dock.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: